LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Cine sunt juraţii din semifinalele Selecției Naționale Eurovision 2019

Share

Ne apropiem rapid de marele moment al semifinalelor Selecţiei Naţionale Eurovision 2019, când vor fi aleşi 12 finalişti (10 de juriu, 2 de public). Juriul este format din 5 artişti respectaţi pe plan local şi internaţional, care vor decide cine merita să treacă mai departe. Avem detalii despre componenţa juriului, pe care o aflaţi în articol.

Vizual Eurovison 2019 prima semifinala

Cele cinci vedete alese pentru această sarcină importantă vor alege zece câştigători în semifinalele de la Arad şi Iaşi. Lista finaliştilor va mai include încă 2 câştigători, aleşi prin televot, câte unul per semifinală. Adi Cristescu, Mihai Georescu, Crina Mardare, Andy Platon şi Mugurel Vrabete compun acest juriuales pe sprânceană.

Adi Cristescu

Adi Cristescu este cunoscut ca solist, dar şi compozitor. A participat la festivaluri precum Mamaia, Eurovision, San Remo, dar şi la show-uri TV. A colaborat cu artişti precum Elena Gheorghe, Andra, Lora, Andreea Bălan, Marcel Pavel şi Paula Seling. Are propriul band cu care realizează concerte live acum. A declarat următoarele despre participare:

Faptul că sunt invitat să fac parte din juriu mă bucură şi mă onorează. Îmi place să pun umărul la a construi lucruri frumoase şi voi face tot ce pot să particip la o decizie cât mai bună şi corectă. Iar faptul că voi fi alături de colegi artişti – în juriu şi pe scenă – mă bucură mereu şi mă face să mă simt în familie.

Mihai Georgescu

Mihai Georgescu este compozitor, textier, solist şi profesor de canto la propria scoala de muzică. Acesta este şi fondatorul trupei Bere Gratis şi este cunoscut drept Miță. Viziunea sa despre aceasta competiţie este următoarea:

Eurovisionul este cel mai mare eveniment-concurs musical din Europa în care fiecare țară trimite artiști și piese în urma unor selecții extrem de riguroase. Folosind noutățile de ultimă generație din industrie, evenimentul nu poate fi decât unul care dă tonul în show-biz”, a declarat Miță. „Este o onoare pt mine să fiu invitat să jurizez fazele semifinale ale Selecției Naționale, marcând a șasea prezență a mea în cadrul Eurovision România.

Crina Mardare

Crina Mardare are o experienţă muzicală impresionantă în spate, după concerte susţinute în Olanda, Danemarca şi Germania, dar şi în România. A făcut parte din trupele Sfinx Experience şi Stereo, iar acum este vocal coach la propria scoala de muzică. Iată ce înseamnă poziţia de jurat la aceste semifinale pentru artistă:

Pentru mine, Eurovision reprezintă o emisiune de suflet pe care am urmărit-o mereu cu drag și mă bucur că anul acesta voi face parte din acest proiect. Oportunitatea de a fi jurat în cadrul acestui show îmi dă șansa să fac parte din procesul de selecție a celor care ne vor reprezenta și să contribui la alegerea pieselor, concurenților. Este o onoare pentru mine să fac parte din show-uri la fel ca acesta și sper că acest concurs să devină din ce în ce mai apreciat la adevărata lui valoare și de către români.

Andy Platon

Andy Platon completează juriul, din postura de compozitor, DJ şi producător, câştigător a numeroase premii internaţionale. Consideră Eurovision un concurs emblematic şi o bună rampă de lansare pentru tinerele talente, dar şi pentru afirmarea internaţională. În 2012 a câştigat premiul “L.A. Music Awards 2012” cu piesa “Starfire”, interpretată de britanicul Kris Searle. A colaborat cu Dan Bittman şi Delia, dar şi cu Andra şi DJ-ul american Markus Schulz.

© FOTO: Petru Ivu

Mugurel Vrabete

Lista se încheie cu Mugurel Vrabete, care a făcut istorie cu trupa Holograf, alături de care a realizat 17 albume. Are la activ mii de concerte alături de formaţie, atât în România, cât şi la nivel internaţional. În 2011 refăcea trupa Basorelief, iar în 2012 începea proiectul Irina Popa & The Sinners. Anul 2017 a adus şi o iniţiativă blues numită Hot Leeks. Apreciatul rocker vede astfel Eurovision:

Concursul Eurovision este unul dintre frumoasele proiecte de acum jumătate de veac menite a aduce împreună muzică ușoară europeană, așa cum, mai târziu, idei pornite tot atunci au adus împreună țările Europei”, a declarat celebrul bass-ist. „Mă bucură propunerea de a face parte din juriul fazelor semifinale ale concursului, o consider o recunoaștere a activității mele muzicale și a posibilității de a avea un punct de vedere avizat asupra pieselor prezentate”

Pe lângă selecţia juriului, publicul va putea alege câte un preferat pentru fiecare semifinală, votând timp de 30 de minute. Votul poate fi exprimat trimiţând numărul concurentului prin SMS la numărul de telefon 1264 (tarif: 0.5 euro, TVA inclus) sau sunând la acel număr. Se poate vota o singură dată pe un număr de telefon.

Seria show-urilor Selecţiei Naţionale debutează la Iaşi pe 27 ianuarie 2019, la Sala Polivalentă. A doua semifinală are loc la Arad, pe 10 februarie, în Sala Sporturilor “Victoria”. Marea finală naţională se desfăşoară pe 17 februarie 2019, la Bucureşti. Totul va fi transmis în exclusivitate de TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional şi TVR HD.

Ediţia 2019 a Eurovision are loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finală pe 18 mai.

Sursa: infomusic.ro