LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

INEDIT | Un hit rock se va auzi la infinit în cel mai vechi deşert din lume

Share

Un artist german de origine africană a realizat o instație de artă cu șase difuzoare pe care a pus-o în deșertul din Namibia, cel mai bătrân deșert de pe Pământ, cu o vechime de 55 de milioane de ani, iar prin această instalație și-a propus să dea play la infinit piesei „Africa”, a celor de la Toto, scrie The Guardian

Pe de altă parte, locul unde se află instalația este necunoscut. Numai fanii loiali ai formaţiei Toto vor putea găsi „comoara” din nisipuri, arată artistul Max Siedentopf, cel care a gândit totul.

„Majoritatea pieselor alese pentru această instalaţie sunt cât se poate de rezistente, dar cel mai probabil, instalaţia se va strica din cauza condiţiilor aspre din deşert”, a spus Max Siedentopf. 

Artistul german a spus postului de televiziune BBC că melodia va cânta pentru totdeauna, datorită bateriilor fotovoltaice.

Artistul a realizat instalația audio ca un omagiu adus formației rock Toto. „Africa” a fost, în 2017, cea mai ascultată melodie, cu peste 440 de milioane de vizualizări pe YouTube.

„Unii namibieni adoră instalaţia, în timp ce alţii afirmă că este cea mai urâtă piesă de artă creată vreodată. Eu cred că acesta este un compliment imens”, a mai zis el. 

Sursa unsitedemuzica.ro