LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională – AUDIO

Share

Cele 23 de piese calificate în Selecția Națională Eurovision 2019 pot fi ascultate online. Din lista artiștilor care își doresc să reprezinte România în finala de la Tel Aviv fac parte și cântăreți și trupe cunoscute publicului larg, precum Nicola, Trooper, Mihai Trăistariu și Laura Bretan. Vă invităm să votați piesele preferate participând la sondajul de la final.

Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019

Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019

Din cele 126 de piese înscrise în concurs, 23 de melodii s-au calificat în semifinalele Selecției Naționale pentru Eurovision 2019. Acestea vor avea loc la Arad și Iași, iar finala românească se va desfășura pe 17 februarie la Bucureşti.

Artiști îndrăgiți de public, precum Nicola, Trooper, Laura Bretan și Mihai Trăistariu vor încerca să convingă mai întâi juriul național că merită un loc pe scena de la Tel Aviv. Dan Bittman, care se calificase în semifinale cu piesa “Pierd”, s-a retras din concurs, neputând lua parte la semifinală.

Noutățile Selecției Naționale pentru Eurovision 2019

În premieră, Selecția Națională va avea un juriu național pentru semifinale și unul internațional, pentru finala competiției.

O altă noutate a ediției din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision. În fiecare semifinală, juriul național va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una. În urma jurizării și televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală.  În calitate de organizator, SRTV poate califica prin decizie unilaterală, cel mult câte o piesă per semifinală. În ultima fază a Selecției Naționale, reprezentantul României va fi decis de juriul internațional și telespectatori, punctajul acordat de telespectori având ponderea punctajului acordat de un jurat.  Nu se cunoaște momentan numărul juraților, ci doar că va fi un număr par.

Ascultă cele 23 de melodii calificate în Selecția Națională:

Eurovision România 2019: Mihai – “Baya”

Nelipsit de la ultimele ediții Eurovision, Mihai Trăistariu vrea să-și depășească reușita din 2006, când s-a clasat pe locul 4 la Eurovision cu piesa “Tornero”.

Anul acesta, Mihai participă cu o melodie cu influenţe latino-orientale, intitulată “Baya” și compusă în colaborare cu Michael James Down şi Will Taylor.

Eurovision România 2019: Letiţia Moisescu & Sensibil Balkan – “D A I N A”

Letiţia Moisescu moștenește talentul muzical de la mama sa, interpreta de folclor Elena Moisescu. A urcat prima oară pe scenă la doar trei ani şi jumătate şi a cântat până acum în Italia, Franţa, Japonia și România.

Letiția revine la Eurovision la 8 ani de la prima sa participare. Artista a intrat în finala naţională a Eurovision 2011 cu piesa “Dreaming of You”, compusă de Play&Win (Sebastian Barac, Marcel Botezan şi Radu Bolfea).

Anul acesta, hunedoreanca s-a calificat în Selecția Națională alături de Sensibil Balkan cu piesa “D A I N A”, compusă de Mihai Ogăşanu și Marian Enache.

Eurovision România 2019: Laura Bretan – “Dear Father”

Laura Bretan este un nume special pe lista celor din Selecţia Naţională, tânăra făcând senzaţie la show-ul “America’s Got Talent”, când a fost răsplătită cu un Golden Buzzer. La 16 ani, ea are deja o carieră de succes în State şi își doreşte să fie la fel de iubită și în România.

Laura participă la Eurovision România 2019 cu piesa “Dear Father”, scrisă de Mihai Alexandru.

Eurovision România 2019: Trooper – “Destin”

Trooper participă la Selecţia Națională pentru Eurovision 2019 cu piesa “Destin”, care face parte din colecţia “Ștefan cel Mare – Poemele Moldovei“. Opera rock lansată în septembrie 2018 este cea de-a doua parte a unei trilogii care are ca subiect istoria României. Pentru mixaje și mastering, formația a colaborat cu unul dintre cei mai buni ingineri de sunet americani, Pete Rutcho, ce a lucrat anterior cu formații ca Parkway Drive, The Ghost Inside sau Havok.

O figură marcantă pe plan local, solistul Alin Dincă va aduce spiritul metal pe scenă, combinat cu elemente folk şi versuri ale poeziilor medievale din Ţara Moldovei.

Eurovision România 2019: Xonia – “Discrete”

Xonia a cunoscut succesul în industria muzicală românească cu hitul “My Beautiful One”. Single-uri precum “Hold On”, “Remember’ sau “Ping Pong” au fost fredonate de mii de fani, iar anul 2014 i-a adus prima colaborare internațională, lansând alături de artistul columbian J. Balvin piesa “I Want Cha”.

Cântăreața născută în Australia intră în cursa pentru reprezentarea României la Eurovision cu piesa “Discrete”, scrisă de Leticia Ascencio, John Scott Mulchaey, Edliberto Mendez și Bexx.

Eurovision România 2019: Johnny Bădulescu – “Give Up Now”

Johnny Bădulescu, pe numele real Ion Moise Bădulescu, a participat la Eurovision și anul trecut, cu piesa “Devoted”. Tânărul artist este originar din Mioveni și a participat în ultimii ani la mai multe emisiuni de talente, precum The Four și X Factor.

Anul acesta, s-a calificat la Selecția Națională Eurovision cu piesa “Give Up Now”, compusă de Rob Price.

Eurovision România 2019: Echoes – “High Heels On”

Trupa pop rock din București Echoes a fost înființată în toamna anului 2017. Grupul îi are în componență pe Liviu Elekes (clape), Claudiu Dănăilă (voce), George Triff (chitară) și Cătălin Fotin (bas).

Echoes a participat la Eurovision și anul trecut, cu piesa “Mirror”, anul acesta trecând de preselecții cu melodia “High Heels On”. Cântecul este compus de Liviu Elekes și Claudiu Dănăilă.

Eurovision România 2019: 2 Gents – “Ielele”

2 Gents este un proiect muzical fondat de doi artiști români cunoscuți: Ciprian Rogojan (membru fondator al trupei SISTEM) și Doru Todoruț (membru fondator al trupei DEEPCENTRAL). Acest proiect își propune să aducă pe scenă și alți invitați, soliști sau instrumentiști.

Ielele“, piesa cu care 2 Gents participă anul acesta la Eurovision, este primul single al grupului. Melodia a fost compusă de Alexandru Ioan Antonescu, Cătălin Tamazlicaru, Ciprian Rogojan și Doru Todoruţ.

Eurovision România 2019: Xandra – “Independent”

Alexandra Șipoș (Xandra) deține în palmares trofeul festivalului Mamaia, ediția din 2012. Tânăra artistă a ajuns în finala Selecției Naționale pentru Eurovision trei ani la rând, în 2016, 2017 și 2018.

Anul acesta, Xandra participă cu piesa “Independent”, compusă în colabare cu Alex Luft, Eduard Santha și Denisa Demian.

Eurovision România 2019: TMW – “Make Me Your Man”

Trupa electro pop rock TMW din București și-a început activitatea în 2016. Formația încorporează în muzica ei o paletă largă de influențe, de la pop rock la blues, jazz, soul, indie, nu disco și raggae.

TMW s-a calificat în semifinalele cu piesa “Make Me Your Man”, compusă de Adrian Câmpurean, Adrian-Radu Rusu și Eduard Cîrcotă.

Eurovision România 2019: Ester Peony – “On a Sunday”

Ester Peony, pe numele real Alexandra Creţu, și-a lansat EP-ul de debut în mai 2018. Materialul se numește “Dig it” și include 4 melodii.

Tânăra artistă s-a calificat în semifinalele Eurovision România 2019 cu piesa “On a Sunday”, compusă în colaborare cu Alexandru Şerbu.

Eurovision România 2019: Olivier Kaye – “Right Now”

Olivier Kaye a participat anul acesta la Cerbul de Aur, câștigând Premiul I. Belgianul a ajuns la festivalul de la Brașov la îndemnul tatălui său, care l-a cunoscut pe Jacques Hustin, cântărețul care a luat trofeul în 1968.

Tânărul artist s-a calificat în semifinalele Eurovision România 2019 cu piesa “Right Now”, compusă de Ovidiu Jacobsen, Shani Kfir și Rasmus Bosse.

Eurovision România 2019: Ommieh x Anakrisez – “Rock This Way”

Ommieh x Anakrisez s-au calificat în semifinalele Eurovision România 2019 cu prima lor piesă. Intitulată “Rock This Way”, melodia a fost compusă de Eduard Cîrcotă, pe versurile lui Alexandru Bugan.

“Prima noastră piesă a intrat în Selecția Națională EUROVISION 2019! Suntem foarte bucuroși și sperăm să vă placă!”, au transmis cei doi artiști.

Eurovision România 2019: Teodora Dinu – “Skyscraper”

Teodora Dinu a participat la peste 60 de concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale, unde a câştigat premii de fiecare dată. Artista a mai participat la Eurovision și în 2016, ca backing vocals pentru Ovidiu Anton, care a câştigat Selecţia Naţională, dar și ca artist solo în 2018, cu piesa “Fly”.

Teodora s-a calificat în semifinalele din acest an cu melodia “Skyscraper”, compusă de Udo Mechels, Laila Samuelsen și Jonas Brøgger Filtenborg.

Eurovision România 2019: The Four – “Song of My Heart”

The Four înaintează spre semifinalele Selecției Naționale în componența: Toni, Federica, Alexia și Bogdan.

Grupul s-a calificat la Eurovision România 2019 cu piesa “Song of My Heart”, compusă de Theea Miculescu și Cătălin Dascălu.

Eurovision România 2019: Georgy – “Tears”

Georgy, pe numele real Saizescu Georgiana, este actriță, putând fi urmărită în pelicule precum “Iubire elenă” (2012) și “Scurtcircuit” (2017).

După o primă participare la Eurovision în 2014, cu piesa “Land of Love”, Georgy revine anul acesta cu “Tears”, melodie compusă de un vechi și bun prieten, compozitorul Valentin Muntean.

“Deși povestea piesei (“Tears”) alină durerea unei pierderi mari, mesajul este unul pozitiv, ce te îndeamnă să mergi mai departe și să speri! Nu este creată pe așa-zisul tipar Eurovision, ci pur și simplu s-a născut… Mă bucur să mă reîntâlnesc cu iubirea cea dintâi, muzica, pe care am cam înșelat-o cu actoria”, a declarat Georgiana.

Eurovision România 2019: Berniceya – “The Call: Dynasty of Love”

Berniceya, pe numele real Bernice Chitiul, are un portofoliu impresionant. Mezzosoprana din Bistrița a studiat la The Purcell School, City University și Guildhall School of Music & Drama din Londra, în prezent urmând cursul de MA Opera la Royal Welsh College of Music and Drama. Tânăra artistă a interpretat arii muzicale şi piese de Gabriel Fauré, Hector Berlioz, Frank Bridge, Giovanni Battista și Richard Wagner.

Bernice a mai participat la Eurovision și în 2010, 2017 (“Ice Cream”) și 2018 (“Too Busy for my Heart”), anul acesta intrând în competiție cu “The Call: Dynasty of Love”, piesă compusă de tatăl ei, Florin Chitiul.

Eurovision România 2019: Steam – “The Way It Goes”

Trupa pop rock Steam pune Buzăul pe harta Selecției Naționale Eurovision. Formația s-a calificat în semifinalele Eurovision România 2019 cu piesa “The Way It Goes”. Melodia este compusă de membrii grupului, Sorin Cotorceanu și Mihai Iulian Rapeanu.

Eurovision România 2019: Vaida – “Underground”

În 2014, Mirela Vaida Boureanu a fost preferata publicului cu piesa “One More Time”, dar a pierdut în fața Paulei Seling și a lui Ovi, care au reprezentat România la Eurovision.

Vocalistă a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” și prezentatoare TV, VAIDA revine în atenția fanilor Eurovision cu piesa “Underground”, compusă de Hanif Sabzevari, Michael James Down, Will Taylor și Tonje Gjevjon.

Eurovision România 2019: Claudiu Mirea – “We Are The Ones”

Claudiu Mirea este câştigătorul concursului Megastar (ediţia din 2009), atunci făcând parte din trupa Buzz. În 2011 a participat la Vocea României,  în echipa lui Horia Brenciu, de atunci lansând single-uri precum “Te iubesc de nu mai pot” și “It Burns Me Up”.

Claudiu a mai participat la preselecțiile Eurovision în 2013, cu piesa “I Feel So High”,  și în 2017, cu piesa “Magnet”. Anul acesta înaintează spre semifinalele cu “We Are The Ones“, melodie compusă de artist împreună cu bunul său prieten, Mihai Ogășanu.

Eurovision România 2019: Nicola – “Weight of The World”

Nicola participă cu piesa “Weight of the World”, artista fiind familiară cu acest concurs. Ea speră să repete succesul din 2003, când a reprezentat România la Eurovision-ul de la Riga. Atunci piesa “Don’t Break My Heart” a fost apreciată, terminând concursul pe locul al 10-lea.

Anul acesta, Nicola s-a calificat în semifinalele locale cu “Weight of The World”,  cântec scris de Michael James Down, Jonas Gladnikoff şi Will Taylor. Melodia are un sound pop old school, fredonabil.

Eurovision România 2019: DYA & Lucian Colareza – “Without You (Sin ti)”

Dya (Ioana Diana Prepeliță) cântă pe scenă de la vârsta de 5 ani, iar în 2006 a reprezentat România la Eurovision Junior, ocupând locul al 6-lea alături de proiectul New Star Music. A debutat discografic în 2009. Partenerul Dianei în duet, Lucian Colareza (30 de ani) a cântat cu B.U.G. Mafia pe piesa “Când trandafirii mor” din 2011. În 2013, a participat la Vocea României – sezonul al treilea.

Dya și Lucian Colareza ne propun în preselecția românească o melodie de dragoste cântată în duet, în limbile engleză și spaniolă: “Without You (Sin Ti)”. Piesa este semnată de Sergi Gascon.

Eurovision România 2019: Aldo Blaga – “Your Journey”

Aldo Blaga a scris propria sa piesă pentru Eurovision, împreună cu Olivier Basil şi Nicoleta Roman. Creaţia sa, “Your Journey”, aminteşte de o coloană sonoră de film clasic, cu un eroism imprimat de vocea în crescendo a artistului.

Sursa: www.infomusic.ro