LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Cele mai bizare chestii pe care le-au văzut oamenii pe Google Earth

Share

Google Earth te lasă să plutești – virtual – deasupra Pământuluiși să admiri de sus tot ce are acesta de oferit: ape, munți, străzi, clădiri, locuri unde este greu să ajungi.

În 2018, la fel ca în anii trecuți, mulți oameni au descoperit lucruri dubioase când se uitau liniștiți pe Google Earth. Cei de la Live Science au realizat o listă cu aceste lucruri.

Avionul scufundat

Aproape de coasta orașului Edinburgh, din Scoția, se poate vedea ceva în apă. Dacă dai zoom, pare să fie un avion scufundat în apă. Realitatea este însă alta, din fericire. Hărțile de la Google sunt practic niște compoziții, realizate din mai multe fotografii suprapuse astfel încât să creeze cea mai clară imagine posibilă. Dacă un avion se întâmplă să zboare și să fie fotografiat, acesta va apărea în imaginea finală de parcă ar fi o fantomă – sau, în cazul de față, scufundat.

Baza militară secretă

Deși avionul de lângă Edinburgh nu a fost real, bazele militare secrete sunt. În octombrie 2018, un scriitor și un inginer au lansat fotografiile realizate de propriul lor satelit în sud-vestul Nevadei, după ce au observat că Google Earth nu făcuse vreun update la hartă de opt ani. Cei doi au tras concluzia că Google cenzurează în mod intenționat baza. Drept răspuns, compania a spus că acea zonă izolată pur și simplu fusese ignorată când a venit vorba de update-uri.

OZN-ul prăbușit

În 2018, oamenii au crezut că un OZN s-a prăbușit pe Insula South Georgia, din Antarctica. În realitate, urma care pare să fie lăsată de obiectul misterios este cea a unei avalanșe, iar obiectul misterios este un bolovan mare și deloc extraterestru de gheață.

Coloniile antice de insecte

În nord-estul Braziliei există niște tunele subterane realizate de termite la care acestea au săpat vreme de 4.000 de ani. Cei 10 kilometri cubi de pământ pot fi văzuți cât se poate de clar pe Google Earth. Cele peste 200 de semne lăsate de tunele au fiecare în jur de 9 metri în diametru și 2,5 metri înălțime. Suprafața pe care o ocupă este cam aceeași cu a Marii Britanii.

Tunelurile de sub ocean

Există tunele care conectează Antarctica și Australia? Cel mai probabil nu. Doar că, din când în când, cineva aruncă un ochi asupra oceanelor din Google Earth și lansează conspirații despre tuneluri secrete când observă niște linii bizare în ocean. Iar acest lucru se întâmplă de suficient de multe ori încât U.S. National Ocean Service să își deschidă o pagină numită „Am găsit civilizația pierdută subacvatică a Atlantidei?”. Pe acea pagină se explică faptul că acele linii sunt rezultatul unor erori de sistem, care apar atunci când datele de la două sondaje de sonar sunt alipite. Liniile arată drumul vaselor sonar pe măsură ce acestea strâng date de înaltă rezoluție, care ulterior sunt puse într-o hartă mare, de o rezoluție mai mică.

Pădurea tropicală virgină

MOUNT LICO, MOZAMBIQUE – SEPTEMBER 17, 2018: DigitalGlobe overview imagery of Mount Lico, an inselberg mountain, in northern Mozambique. (Photo DigitalGlobe via Getty Images)

Oamenii încă sunt departe de a fi descoperit fiecare loc ascuns de pe Pământ. Anul acesta, cercetătorul Julian Baylis a descoperit un astfel de loc cu ajutorul Google Earth. În vârful Muntelui Lico, din Mozambic, se odihnește o pădure tropicală. Pentru a ajunge acolo și în realitate, a fost nevoi să urce un perete vertical de granit, de 123 de metri. Pădurea este populată de tot soiul de fluturi, păianjeni și mamifere mici. Niște vase de lut realizate manual au fost găsite în pădure, sugerând că cineva a mai fost acolo cu aproximativ 100 de ani în urmă.

Sursa: playtech.ro