LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Melodiile lui Bruno Mars, Ed Sheeran și Drake, cele mai fredonate în 2018

Share

Bruno Mars, Ed Sheeran și Drake au dat cele mai fredonate melodii ale anului 2018. Ultimele 12 luni le-au încununat cariera multor muzicieni cu premii.

Dar veteranii de la U2 au dovedit că experienţa nu strică, fiind cântăreții care se pot lăuda că sunt cel mai bine plătiţi în acest an.

Bruno Mars a început anul în forță, dominând premiile Grammy din 28 ianuarie. A luat şase trofee, inclusiv pentru cea mai bună piesă a anului – “24-K MAGIC”.

Însă 2018 poate fi considerat anul lui Kendrick Lamar. A luat şi el cinci premii Grammy, inclusiv pentru cel mai bun album rap, adjudecat de “Damn”. Acelaşi disc i-a adus lui Lamar premiul Pulitzer pentru muzică.

Rapperul şi-a pus amprenta şi asupra muzicii de film, producând mai multe piese pentru coloana sonoră a peliculei “Pantera neagră”. Single-ul “All the stars” i-a adus o nominalizare la Globul de Aur pentru cea mai bună melodie originală, dar şi patru nominalizări la premiile Grammy din 2019. Şi nu este exclus să fie nominalizat şi la Oscar.

Un an foarte bun a avut şi Drake. Cântăreţul canadian de hip-hop a fost numit artistul anului de revista Billboard. Drake a luat şapte premii Billboard şi a dominat topul celor mai în vogă artişti.

În schimb, Ed Sheeran a avut cel mai profitabil turneu, cu încasări record de 432 de milioane de dolari în 2017 şi 2018. Aproape cinci milioane de oameni au cumpărat bilete la concertele sale în ultimii doi ani.

Însă cei de la U2 sunt lideri în clasamentul celor mai bine plătiţi muzicieni în 2018, potrivit revistei Forbes. Încasările din timpul turneul “Joshua Tree”, alături de vânzările albumului “Songs of Experience” le-au adus artiştilor câştiguri de 118 milioane de dolari.