LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Greu de ucis 10: Trăistariu s-a înscris la Eurovision. Iar. „Sper să nu se meargă pe prietenii”

Share

Da, prieteni. Mihai s-a întors! Și nu se lasă așa ușor! Vrea să ducă România din nou pe culmile gloriei Eurovision, așa că s-a înscris, evident, din nou la concursul european al cântecului.

La Selecția Națională din acest an au fost înscrise 126 de piese, cu 70% mai multe decât în ediția precedentă. Între cei care vor să arate că România poate să fie vocea Europei se numără și Mihai Trăistariu, un veteren al competiției. Prin aceasta, Trăistariu marchează cea de-a zecea participare la Selecția Națională.

În caz că ați uitat, Mihai Trăistariu este unul dintre artștii români care au reușit cea mai bună clasare în concurs – locul patru în anul 2010, cu piesa „Tornerò”. Pe de altă parte, după eșecul de anul trecut, cântărețul declara că nu va mai participa pentru Români, ci, mai degrabă, pentru Moldova sau chiar pentru Malta. 

Mihai Trăistariu revine! 

Contactat de ziarul „Adevărul”, Trăistariu spune că a declarant că va participa pentru altă țară doar sub influența tristeții și nervilor. Totodată, acesta crede că nu e dorit de juriu în competiție.

„Da, m-am înscris, dar rezultatele încă nu s-au dat. În fiecare an, după ce pierd, deşi ştiu să pierd, sunt trist o zi, iar dacă mă întreabă cineva ce fac eu zic «Gata, nu mai merg pentru România! Mă duc în Moldova, mă duc în Malta sau în altă ţară». Asta e declaraţia mea de a doua zi. A treia zi mă calmez. Supărarea probabil îşi spune cuvântul şi tot timpul declar că n-aş mai concura pentru România. Într-adevăr, am aşa în mintea mea cumva că juriile româneşti nu mă mai vor acolo, că vor să-i mai lase şi pe cei tineri, e posibil şi asta. Publicul poate se gândeşte că am mai fost o dată şi «Ce să caut a doua oară?», şi asta poate fi. Deşi Paula Seling a fost de două ori, deci se poate. Acum, nu ştiu, eu încerc până mă trimit din nou (Râde). Se duc unii şi de trei ori, îi trimite ţara, deci se poate. Dar trebuie să ai piesă bună, totul ţine de melodie. Dacă melodia e bombă… n-are de ce să nu te trimită ţara ta”, a declarat el pentru„Adevărul”. 

„Am o piesă bună, sper să nu se meargă pe prietenii”

Trăistariu speră ca anul acesta să nu se mai aleagă câștigătorul „pe prietenii”, mai ales că lupta va fi „la sânge” fiind doar 24 de locuri disponibile. El a mai spus că are o piesă „bună”.

„Am piesă bună anul acesta. Numai că e destul de greu, am văzut că s-au înscris 126 de persoane anul acesta, ca niciodată, şi sunt doar 24 de locuri. Deci, trebuie să se aleagă la sânge, nu ştiu cum vor alege. Sper să nu fie prietenii. Că am fost şi eu de două ori în juriul naţional, în urmă cu vreo nouă ani, şi recunosc că am primit telefoane şi nu am ţinut cont de ele, că eu sunt foarte corect şi de aceea am curaj să zic. Am primit telefoane de la compozitori. «Vezi că am şi eu o piesă, am şi eu pe cineva» şi-mi dau seama cum se poartă. Vorbesc despre etapa de preselecţii, atunci am primit telefoane de la colegi, adică pile. Şi asta zic, dacă eu am primit, de ce nu ar primi şi alţii? Sunt convins că se primesc intervenţii şi telefoane. Dacă se întâmplă asta… e clar. Să vedem”, a mărturisit Mihai Trăistariu.

Trăistariu a terminat pe locul șapte Selecția Națională de anul trecut, după ce a participat cu piesa „Heaven” și a obținut 1.165 de voturi. 

Cum se alege reprezentantul României la Eurovision 2019

TVR urmează să anunţe semifinaliştii Selecţiei Naţionale 2019 joi, 20 decembrie, iar aceştia nu vor fi mai mulţi de 24.

Spre deosebire de anul trecut, când au existat cinci semifinale şi o finală, în 2019 vor avea loc doar două semifinale în două oraşe din ţară şi se vor desfăşura pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie, iar marea finală Eurovision România 2019 va avea loc la Bucureşti. 

În premieră, Selecția Națională va avea un juriu național pentru semifinale și unul internațional, pentru finala competiției.

O altă noutate a ediției din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision. În fiecare semifinală, juriul național va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una.

În urma jurizării și televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală. În ultima fază a Selecției Naționale, reprezentantul României va fi decis de juriul internațional și de telespectatori, punctajul acordat de telespectori având ponderea punctajului acordat de un jurat.

În calitate de organizator, TVR își rezervă opțiunea de a oferi câte un wild card. în fiecare etapă a Selecției, fără ca exercitarea acestui drept să conducă la diminuarea numărului de piese calificate prin jurizare sau după caz, prin televot.    

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

www.unsitedemuzica.ro