LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Ce ascundea de fapt un robot ”hi-tech”, prezentat ca o minune tehnologică

Share

Descoperire pe cât de stânjenitoare, pe atât de hilară. Un robot ”hi-tech” lăudat de televiziunea rusă după ce a fost prezentat la un forum de tehnologie s-a dovedit a fi un om într-un costum.

Robotul Boris care poate dansa a fost prezentat de televiziunea de stat rusă ca o minune a tehnologiei, însă mai mulți bloggeri vigilenți au observat indicii suspecte.

Unde erau senzorii externi? De ce făcea robotul atât de multe mișcări care nu erau necesare în timp ce dansa? Și de ce arăta de parcă un om putea intra perfect în el?

Boris s-a dovedit a fi de fapt Alioșa Robotul – un costum făcut de o companie numită Show Robots.

Costumul de 3000 de lire, echipat cu microfoane, crea o iluzie perfectă că în fața ta era un robot complet real.

O fotografie publicată de o agenție de știri deținută de un opozant al lui Vladimir Putin și fost oligarh – Mihail Hodorkovski – arăta un actor în costumul de robot. Totul s-a petrecut marți la forumul tehnologic din orașul Iaroslav.

 The Guardian

Organizatorii forumului destinat ”viitorilor lideri intelectuali ai Rusiei” au spus că nu a încercat să păcălească publicul prin intermediul costumului. Însă fie că a fost intenționat sau doar o greșeală televiziunea de stat rusă a făcut fix asta, relatează The Guardian.

stirileprotv.ro