LOADING

Type to search

RCAST.NET
Melodii

Topul celor mai frumoase cântece de Crăciun din toate timpurile

Share

Crăciunul este perioada anului în care suntem mai buni şi mai atenţi cu cei din jur. Până şi preferinţele muzicale se schimbă, oamenii începând să asculte muzică de sărbătoare. Cu toate că în fiecare an apar noi şi noi cântece de Crăciun, topul celor mai ascultate melodii din toate timpurile se schimbă foarte rar.

Muzica de sărbătoare crează o stare specială oricui o ascultă, mai ales dacă este completată de mirosul de brad şi de mâncare tradiţională. Topul adună muzică din toată lumea, în limbi diferite, care au un singur numitor comun, sentimentul că totul este mai frumos în pragul sărbătorilor. Cele zece melodii alese vă vor umple inima de bucurie şi vă vor face să aşteptaţi cu nerăbdare venirea Crăciunului. Anumite cântece au fost folosite drept coloană sonoră pentru cele mai bune filme de Crăciun din toate timpurile. Acesta este şi motivul pentru care încă rezistă în top, ascultătorul putând să identifice versurile cu imagini din film. 

Începem acest top cu numărul 10, “Christmas Eve/Sarajevo 12/24” un colind cântat de Orchestra Trans-Siberiană. Melodia a apărut în 1996, pe albumul de debut al orchesterei şi vorbeşte despre un violoncelist ce cântă un colind uitat de Crăciun în oraşul Sarajevo.Locul 9 este ocupat de “The Christmas Song”, cunoscut şi sub numele de “Merry Christmas to You”, interpretat de Mel Torme şi de Nat King Cole.

Locul 8 este “Sleigh Ride”, un colind foarte cunoscut, foarte ascultat în prag de sărbătoare. Harry Connick Jr. înterpreteză acest cântec cu succes.


Locul 7 este ocupat de “Feliz Navidad”, melodie apărută în 1970, şi interpretată de Jose Feliciano. Melodia scrisă în spaniolă, are un succes teribil atât în ţările de orgine spaniolă, cât şi în America.


“It’s Beginning to Look A Lot Like Christmas”, aflată pe locul 6, şi-a câştigat reputaţia de unul dintre cele mai frumoase colinde după ce a fost preluat de aproape toate corurile de liceeni din America. Varianta cântată de Bring Crosby, un adevărat geniu în materie de cântece de Crăciun, este cea mai ascultată.

“Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow” interpretat de Dean Martin ocupă locul 5. Linia melodică, extrem de uşor de fredonat alături de versurile simple şi pline de pasiune fac din melodie o sărbătoare în sine atunci când este ascultată. Deoarece poate fi cântat şi în grup, melodia are o atracţie şi mai mare la public.

Mariah Carey ocupă locul 4 cu “All I Want For Christmas Is You”, melodie apărută în 1994. În prezent melodia se află şi în top 100 cele mai ascultate hituri de pe Youtube.


Podiumul începe cu melodia „I’ll Be Home for Christmas” înregistrată de Bing Crosby, la începutul celui De-Al Doilea Război Mondial. Impactul emoţional pe care l-a avut asupra soldaţilor şi familiilor acestora încă îl păstrează în top, pe locul 3.


Locul  doi îi revine lui Bobby Helms, cu melodia “Jingle Bell Rock” un popular cântec de sărbătoare apărut în 1957. De la apariţia lui, nu a trecut un singur Crăciun în care această melodie să nu fie ascultată la radio.


„White Christmas” interpretat de Bing Crosby este considerat cel mai bun cântec de Crăciun din toate timpurile. Această melodie se află pe primul loc în topul vânzărilor şi motivul este unul foarte  întemeiat. Apărută în 1954, pe coloana sonoră a filmului cu acelaşi nume, continuă să fie la fel de ascultat după mai bine de 58 de ani de la apariţie.

Fanii #rtv.net# au fost întrebaţi în urma unui sondaj pe Facebook care este melodia lor preferată. Potrivit rezultatelor, peste 30% dintre participanţi au ales piesa “Last Christmas” interpretată de trupa britanică Wham! în anul 1984 drept melodia lor preferată în pragul sărbătorilor de iarnă.

https://youtu.be/TC4hztitRcw

Locurile doi şi trei au fost surprinzătoare, colindele lui Ştefan Hruşcă au detaşat cu câteva voturi melodia lui Mariah Carey “All I want for Christmas”. 

www.romaniatv.net