LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Un loc din România, inclus de CNN pe lista celor 17 care descriu Europa cel mai bine

Share

CNN a inclus un loc din România pe lista celor 17 destinații care definesc cel mai bine Europa: este vorba despre Munții Apuseni. Celebra destinație din țara noastră apare pe locul al treilea, alături de Picos de Europa, primul parc național din Spania, de Insulele Lofoten din Norvegia ori de orașul Avignon din Franța.

CNN scrie că „The Grand Tour” reprezenta un drept de liberă trecere pentru cei bogați, la finalul secolului al XVIII-lea și la începutul secolului următor, fiind incluse pe listă tot ce avea mai bun Europa de oferit.

Acum, cu zboruri de avion ieftine, linii de cale ferată de mare viteză și destinații mai puțin cunoscute, sunt multe căi moderne ca fiecare turist să-și creeze o călătorie spectaculoasă.

Cele mai bune 17 destinații europene de vizitat astăzi:

 1. Picos de Europa, Spania
 2. Insulele Lofoten, Norvegia
 3. Munții Apuseni, România
  Parte a Carpaților vestici în Transilvania, Munții Apuseni sunt destinația ideală pentru o vacanță de vară, cu temperaturi răcoroase și cărări neaglomerate prin păduri bătrâne și piscuri de calcar. Urșii bruni și lupii umblă pe aceste dealuri și, uneori, cu puțină răbdare și un ochi ager pot fi observați.
 4. Efes, Turcia
 5. Avignon, Franța
 6. Lisabona, Portugalia
 7. Peninsula Dingle, Irelanda
 8. Plovdiv, Bulgaria
 9. Pompeii, Italia
 10. Atena, Grecia
 11. Salzburg, Austria
 12. Henne Strand, Danemarca
 13. Bruges, Belgia
 14. Düsseldorf, Germania
 15. Wrocław, Polonia
 16. Groningen, Olanda
 17. Cairngorms, Scoția