LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Tudor Chirilă, mesaj dur la 100 de România: „Recunosc că nu trăiesc în ţara pe care mi-o doresc”

Share

„Am să sărbătoresc speranţa că România va fi cândva o ţară condusă de oameni normali”

Tudor Chirilă a postat un mesaj pe contul său de Facebook în care dezbate adevărate probleme ale țării odată cu prilejul Centenarului. Chirilă spune că nu trăiește în țara pe care și-o dorește și că viitorul copiiilor României e dependent de două valori ridicate la grad înalt acum, anume corupția și incompetența. De aceea, artistul spune că nu va sărbători un „1 Decembrie trist” și că va ieși în Piața Victoriei în semn de protest.

„La 100 de ani de România, proiectul nostru de ţară e guvernat de două mari valori: Corupţia şi Incompetenţa. Aceste valori vor trasa direcţiile de viaţă ale copiiilor noştri. Atât de simplu. La 100 de ani de România recunosc că nu trăiesc în ţara pe care mi-o doresc. Şi, la fel ca mine, gândesc şi alte zeci sau sute de mii de români. Anul ăsta 1 Decembrie este trist. Din toate motivele enumerate mai sus. Şi dacă este să sărbătoresc ceva de 1 Decembrie, nu am să sărbătoresc trecutul «glorios» care ni se vinde ieftin şi ipocrit în fiecare an. Am să sărbătoresc speranţa că România va fi cândva o ţară condusă de oameni buni, normali, pricepuţi şi patrioţi. Pentru această Românie am să mă duc eu în Piaţa Victoriei de 1 decembrie. Asta va fi sărbătoarea mea”, a scris Chirilă, printre altele, pe Facebook.

Chirilă l-a mai criticat voalat pe Liviu Dragnea, scriind că acesta nu e preocupat de binele țării, ci de propriile interese. „Să pună stăpânire pe ţară împreună cu o gaşcă de baroni locali, membri de partid, grupări interlope şi tot felul de sateliţi imorali care contribuie la implemetarea strategiei stăpânului. Să dea cât mai urgent o ordonanţă de amnistie şi graţiere care să-l ajute să scape de puşcărie pe el şi gaşca lui de penali (fie baroni, fie parlamentari)”, a mai scris el. 

Problemele evidențiate de Chirilă

Lipsa condiţiilor din spitale, lipsa autostrăzilor, exodul tinerilor, şi asaltul Puterii asupra justiţiei sunt alte probleme enumerate de Chiriă.  

„Avem bacterii în spitalele pe care nu le avem, avem un exod al forţei de muncă, facem 500 de kilometri în 20 de ore cu trenul. Nu avem autostrăzi, deşi avem fonduri nerambursabile să le facem. Avem cel mai incompetent prim-ministru din istoria ultimilor zeci de ani. Stăm bine la incompetenţă şi cu primăria Bucureştiului condusă de o femeie fără legătură cu funcţia pe care din păcate bucureştenii i-au dat-o prin absenţa la vot. Suntem o ţară săracă, populaţia îmbătrâneşte, iar tinerii părăsesc ţara. Asediul la legile justiţiei şi modificarea codurilor penale de o manieră care să consfinţească domnia jafului nu se va opri, deşi mai multe instituţii europene au atras atenţia că România riscă să o ia pe drumul greşit al acceselor totalitare. Se pare că uităm repede noi românii”, a mai scris artistul.