Lady Gaga, pe primul loc în topul britanic

‘Chromatica’, noul album de studio al cântăreţei americane Lady Gaga, a debutat direct pe primul loc în topul din Marea Britanie şi este materialul discografic cu cele mai mari vânzări din 2020 în prima săptămână de la debut în această ţară, depăşind totalul combinat al celorlalte albume din top 10, informează BBC.

Acest disc, lansat pe 29 mai şi care marchează revenirea cântăreţei Lady Gaga la statutul de super-vedetă a muzicii pop, s-a vândut în 53.000 de copii în Marea Britanie, fiind până acum cel mai bine vândut album al anului în prima săptămână de după lansare. Totodată, ‘Chromatica’ este albumul cu cele mai rapide vânzări din discografia cântăreţei Lady Gaga după materialul ei discografic ‘Artpop’ din 2013.

‘Chromatica’ include şi single-ul ‘A Star Is Born’, pentru care Lady Gaga a câştigat în 2019 premiul Oscar la categoria ‘cel mai bun cântec original’.

Criticii de specialitate afirmă că acest disc marchează revenirea cântăreţei americane la statutul de super-vedetă a muzicii pop, după cel de-al cincilea album al ei, ‘Joanne’, un material cu multe piese acustice şi cu influenţe country, şi după semi-eşecul reprezentat de albumul ei experimental ‘Artpop’.

Lady Gaga, care s-a luptat cu afecţiuni cronice şi cu depresia, afirmă că noul ei album se doreşte a fi un antidot la perioada dificilă prin care trece întreaga omenire.

Specialiştii se aşteaptă ca Lady Gaga să debuteze cu albumul ‘Chromatica’ pe primul loc şi în topul american Billboard de săptămâna viitoare, cu vânzări estimate la 250.000 de unităţi.

EUROPA FM