Videoclip oficial: Prince – Baltimore

Moştenitorii lui Prince au lansat un videoclip pentru piesa “Baltimore”, un clip care e plin de imagini puternice legate de tensiunea rasială din SUA. Vedem cadre cu manifestanţi, cu poliţişti şi pancarte care îndeamnă la pace şi fraternitate. Puteţi urmări materialul vizual în articol.

SUA a fost aprinsă de proteste în urma uciderii lui George Floyd de către un poliţist din Minneapolis la final de lună mai. De atunci multipli artişti din toată lumea şi-au unit vocile contra brutalităţii poliţiei şi rasismului, o problemă încă actuală în 2020. “Baltimore” este un single care apărea pe albumul lui Prince “HITnRUN Phase 2”, compus având în minte uciderea lui Freddie Gray. Noul material vizual include clipuri şi imagini de la protestele #BlackLivesMatter ţinute în ultimele săptămâni.

Videoclipul se încheie cu un citat pe care chiar Prince îl citeşte:

Sistemul este stricat. Va fi nevoie ca oamenii tineri să îl repare de această dată. Avem nevoie de noi idei, de o viaţă nouă…

Apariţia acestui video nu este întâmplătoare, el fiind făcut public pe 7 iunie 2020, adică în ziua când Prince ar fi împlinit 62 de ani. Artistul a încetat din viaţă în aprilie 2016, din cauza unei supradoze accidentale de medicamente.

INFO MUSIC