YouTube Rewind 2019 – Cele mai populare videoclipuri ale anului

Pe final de 2019, tragem linie și trecem în revistă cele mai apreciate videoclipuri ale anului. Clasamentul a fost realizat de YouTube și publicat în cadrul unui clip retrospectiv – ”YouTube Rewind 2019”.

Criteriul ales pentru realizarea acestui clasament cu videoclipuri muzicale a fost numărul de like-uri acumulate la nivel internațional pe parcursul anului 2019. Pe prima poziție se află piesa “Señorita“, interpretată de Shawn Mendes și Camila Cabello. Această reușită nu este tocmai surprinzătoare, considerând că faptul că această melodie a dat peste cap majoritatea clasamentelor din zona digitală. Duetul Camilei Cabello cu Shawn Mendes s-a aflat pe prima poziție în clasamentul global Spotify, dominând totodată și topurile iTunes, Apple Music Pop și Apple Music’s Top Videos. Videoclipul ce surprinde scene fierbinți între cei doi interpreți a cumulat peste 50 de milioane de vizualizări în doar primele 48 de ore de la lansare, în prezent având peste 813 milioane de vizualizări.

Colaborarea trupei K-pop BTS cu Halsey pentru piesa “Boy With Luv” a fost una dintre cele mai discutate melodii ale anului. Videoclipul acestui single a stabilit un nou record în materie de vizualizări obținute în 24 de ore, ajungând la 74,6 milioane de vizionări în acest interval. Tot în prima zi a obținut și 3 milioane de like-uri, până la finele lui 2019 cumulând 12,8 millioane de like-uri.

Pe poziția a treia în acest clasament este o altă trupă de K-pop, respectiv Blackpink. Fetele din acest grup, respectiv Jisoo, Jennie, Rose şi Lisa, au deținut la rândul lor recordul pentru cele mai multe vizualizări obținute în 24 de ore. Pe 4 aprilie, videoclipul “Kill This Love” ajungea la 50 de milioane de vizualizări într-o zi, recordul urmând să fie doborât de BTS pe 12 aprilie.

Pe următoarele poziții în topul realizat de YouTube se află nume cunoscute, precum Billie Eillish, Ariana Grande și Daddy Yankee și nume mai puțin cunoscute ca Lil Dicky și Series.

Videoclipurile cu cele mai multe like-uri în 2019:

  1. “Señorita” – Shawn Mendes, Camila Cabello (13,5 milioane de like-uri)
  2. “Boy With Luv” feat. Halsey  – BTS (12,8 millioane de like-uri)
  3. “Kill This Love” – Blackpink (10,8 milioane de like-uri)
  4. “bad guy” – Billie Eilish (10,3 milioane de like-uri)
  5. “Old Town Road” ft. Billy Ray Cyrus – Lil Nas X (9,6 milioane de like-uri)
  6. “7 rings” – Ariana Grande (9 milioane de like-uri)
  7. “Earth” – Lil Dicky (8,2 milioane de like-uri)
  8. “Con Calma” – Daddy Yankee & Snow (7,5 milioane de like-uri)
  9. “Chicken Noodle Soup” (feat. Becky G) – j-hope (5,8 milioane de like-uri)
  10. “Vaaste T” – Series (5,5 milioane de like-uri)

Această listă a fost generată prin clasarea celor mai apreciate videoclipuri muzicale oficiale încărcate în 2019. Pentru a prezenta cât mai mulți artiști, un artist / grup individual a fost luat în considerare o singură dată. De exemplu, dacă un artist a avut mai multe videoclipuri în top 10, a fost prezentat doar videoclipul cel mai bine clasat. Cu toate acestea, în cazul în care un artist a apărut și ca parte a unui grup, artistul a apărut de două ori (ca în cazul J-Hope / BTS).

YouTube Rewind 2019: For the Record

Sursa: infomusic.ro