UN PĂȘCĂNEAN A CÂȘTIGAT UN PROCES CU APAVITAL! OPERATORUL TREBUIE SĂ FURNIZEZE APĂ LA SCARA E A BLOCULUI MOLDOVA, PÂNĂ PE 29 SEPTEMBRIE!

Pășcăneanul Ioan Radu a mai câștigat o bătălie juridică în războiul cu ApaVital SA. Acesta, alături de vecinii de la blocul Moldova, scara E, nu doresc să se organizeze într-o Asociație de Proprietari, dorind să aibă un contract colectiv de furnizare a serviciilor de apă și canalizare cu operatorul ieșean.

În acest context, în luna martie a acestui an, compania de apă-canal a decis sistarea furnizării apei la scara E, a blocului Moldova. Măsura a fost contestată în instanță, iar magistrații au decis că a fost abuzivă și a obligat operatorul să reia distribuția de apă pentru două luni de zile, adică până pe data de 20 mai a.c..

Hotărârea judecătorilor nu a fost apelată de cei de la ApaVital SA, însă a fost atacată de Ioan Radu care a considerat că termenul de două luni de zile este unul prea scurt. Și de această dată, pășcăneanul a avut câștig de cauză, judecătorii hotărând definitiv ca ApaVital să furnizeze în continuare apă către scara E a blocului Molodva, chiar dacă acolo nu funționează o Asociație de Proprietari. Noul termen este 29 septembrie, hotărârea fiind definitivă.

„Judecătoria Pașcani a dat termen de două luni, pentru a rezolva acest diferent. Era un reper arbitrar, nu se baza pe nicio logică juridică în temei legal.  Ori eu în apel, am solicitat un reper stabilit de lege. Ori unul prevăzut în contract, ori unul prevăzut în legea invocată de ApaVital SA. În legea Asociației de Proprietari se dă un termen de un an de zile de la adoptarea ei.  În această perioadă, noi avem timp să intrăm în pregătirea noului contract, să negociem  termeni ș.a.m.d.”, a explicat Ioan Radu.

Contactat telefonic, reprezentantul ApaVital, Gheorghe Vlasie, a spus că deocamdată nu oferă declarații pe acest subiect, până nu va veni motivarea hotărârii judecătorești. Reamintim că operatorul a admis că a sistat furnizarea apei la scara E, a blocului Moldova, încălcând prevederile propriului contract, însă nu a dorit să-și ceară scuze pentru această situație.