LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

ȘEFA DE LA ACHIZIȚII PUBLICE SE LUPTĂ CU PRIMĂRIA PENTRU DREPTUL DE PROPRIETATE ASUPRA TERENULUI DE SUB BLOCUL SĂU!

Share

Laura Pașcu, șefa de la Achiziții Publice din cadrul Primăriei Pașcani, a ajuns în situația de a se lupta cu administrația locală pe mai multe fronturi.

După sesizarea prefectului cu privire la deciziile primarului Dumitru Pantazi de a delega atribuțiile privind achizițiile publice către un funcționar de la Compartimentul de Fonduri Europene și unei firme private, funcționarul public are un război juridic și pe plan personal cu administrația locală.

La mijloc este dreptul de proprietate al terenului situat sub blocurile din municipiul Pașcani. În acest sens, Laura Pașcu a reclamat în instanță faptul că terenul de sub blocul în care locuiește- K1, de pe strada Grădiniței,îi aparține ei și vecinilor săi,  obținut tot de la prefectul județului Iași o decizie în favoarea sa. Aceasta a fost atacat în instanță de juriștii municipalității, însă procesul a fost suspendat până la judecarea definitivă a altei cauze în care administrația locală a atacat o încheiere de carte funciară pentru acel teren.

Ieri, însă, judecătorii pășcăneni au respins această acțiune a Primăriei, menținând documentația făcută de ANCPI.

„Eu am oținut ordinul prefectului în baza unui extras de carte funciară, în care proprietar era statul. Între timp Primăria a înscris dreptul de proprietate în favoarea lor, iar în februarie 2019 a venit ordinul prefectului. L-au atacat pentru că au avut un extras de carte funciară în care ei erau proprietari. Eu am luat cunoștință de asta din dosar. Cum am aflat, am sesizat ANCPI București și ei i-au obligat pe cei de la Pașcani, de la BCPI, să-mi comunice extrasul de carte funciară ca să-l pot ataca în instanță. După ce am primit extrasul, am făcut cerere de reexaminare, iar ANCPI a pus din nou statul proprietar pe teren, Primăria a atacat această decizie, însă instanța a respins. Procesul acesta este important , pentru că de rezultatul său ține un alt proces, care este suspendat, în care ordinul prefectului prin care s-a decis că terenul de sub blocuri îmi aparține mie, și vecinilor mei ”, a declarat Laura Pașcu.

Reamintim că decizia ca terenurile de sub blocurile din Pașcani să fie trecute în proprietatea municipiului a fost luată de Consiliul Local din perioada 2008-2012.