Delia Rus lansează „Salcie la mal”, o reinterpretare plină de emoţie a piesei „De-ai fi tu salcie la mal”

Cum ți se pare reinterpretarea celebrei piese?

Delia Rus aduce o nouă semnificație versurilor scrise de Mihai Maximilian, reorchestrând unul dintre cele mai mari șlagăre din istoria muzicii românești, Mihaela Mihai – De-ai fi tu salcie la mal.“Am ales «Salcie la mal», dar de fapt ea m-a ales pe mine. Era în jurul prânzului și încercam să lucrez la o piesă, dar îmi tot venea în cap «unde ești, o viață aș sta», alături de o mulțime de amintiri. Am căutat versurile piesei și se completau perfect cu gălăgia din mintea mea. Am descoperit un alt sentiment față de ce-mi transmitea mie piesa originală și am cântat-o așa cum am simțit-o eu.”, declară Delia. 

 Compusă de Horia Moculescu și lansată în 1973,“De-ai fi tu salcie la mal” a reprezentat debutul celebrului compozitor în muzica ușoara. 

Una dintre cele mai autentice artiste din noua generație, Delia îmbină o față inocentă cu un storytelling modern ce au dat naștere unor piese precum Daca pleci, Inimi Straine, Ochii la mine (feat. Tranda) și Fericire-Chip de chin. Debutând în 2016 cu Dacă pleci, lansările artistei au adunat peste 40 de milioane de vizualizări pe YouTube. Cel mai recent single – Iartă-mă – a fost lansat în luna noiembrie, și a inchis povestea de iubire începută în Fericire-Chip de chin și continuată cu Alandala. 

Sursa: unsitedemuzica.ro