LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Robin Thicke şi Pharrell, condamnaţi pentru plagiat: sunt obligaţi la plata a milioane de dolari

Share

Decizia e una corectă?

Robin Thicke şi Pharrell Williams sunt obligaţi să plătească daune în valoare de cinci milioane de dolari moştenitorilor muzicianului Marvin Gaye, după un proces care a durat cinci ani, în care au fost acuzați că au plagiat piesa lui Gaye în single-ul de succes „Blurred Lines”.

Judecătorii au stabilit că au fost încălcate drepturile de autor după ce Pharrell  au copiat parţial hit-ul lui Gaye din 1977 „Got to Give It Up” în single-ul „Blurred Lines”, care s-a bucurat de un succes fenomenal în 2013, când a fost lansat, scrie CNN.

Gaye a murit în 1984, după ce a fost împuşcat de tatăl său, Marvin Gay Sr. 

În primă instanţă în Pharrell , cei doi cântăreţi au fost condamnaţi la plata a 7,4 milioane de dolari despăgubiri moştenitorilor lui Marvin Gaye.

Decizia definitivă pronunţată pe 6 decembrie la Los Angeles a stabilit despăgubiri de 5 milioane de dolari, care vor trebui plătite de cei doi artişti şi de casa de producţie a lui Pharell Williams

Între altele, moştenitorii lui Gaye vor avea dreptul la jumătate din veniturile pe care le obţine în viitor piesa „Blurred Lines”cel mai bine vândut cântec din lume în 2013. 

Cum a comentat Pharrell

Această decizie pune capăt unui proces urmărit îndeaproape de industria muzicală, care a criticat aspru condamnarea celor doi în primă instanţă, susţinând că există diferenţe flagrante între cele două cântece. 

Pharrell Williams a deplâns într-un interviu din 2015 faptul că decizia este o lovitură pentru toţi creatorii. „Hotărârea penalizează orice creator de piesă care poate inspira o alta. Dacă ne pierdem libertatea de inspiraţie, ne vom trezi într-o bună zi şi toată industria de divertisment va fi paralizată de proceduri”, a avertizat cântăreţul. 

www.unsitedemuzica.ro